Autorijden + faalangst: hoe pak ik dat aan?

Autorijden is niet iedereens favoriete hobby en niet iedereen kan het even goed. Sommige mensen lijken een natuurtalent te bezitten, maar schijn bedriegt! Iedereen kan namelijk auto leren rijden, zolang je maar veel blijft rijden, goed anticipeert op het verkeer om je heen en je je vertrouwd voelt wanneer je achter het stuur zit.

Autorijden is voor sommige mensen heel simpel, maar voor anderen een waar obstakel waar ze tegenop zien. Ook bij autorijden geldt: een goed begin is het halve werk. Als je net begint met (leren) autorijden, is het belangrijk dat je een goede rijschool uitzoekt die bij jou past. Heb je bijvoorbeeld last van faalangst of een ander psychisch probleem dat je in de weg zit om goed auto te kunnen rijden? Dan is het goed om bijvoorbeeld een kennismakingsles met een rijschool in te plannen, alvorens je besluit of je een heel pakket bij ze afneemt. Zo kun je bijvoorbeeld ook inschatten of het klikt tussen jou en de instructeur. Maar nog beter is het om een rijschool te zoeken die naar jou luistert en inspeelt op jouw persoonlijke situatie. Je moet je fijn voelen achter het stuur en je zeker niet opgejaagd, angstig of onzeker voelen. Een rij-instructeur die geduldig is en ook let op hoe jij je voelt tijdens de rijles, is erg belangrijk.

Als je in omgeving Eindhoven woont, kun je bij rijschool Wildenberg terecht. Deze rijschool past zich aan op jouw tempo en persoonlijke behoefte en maakt het ook mogelijk voor mensen met ADHD/ADD, autisme, faalangst of rij-angst om goed, veilig en vol zelfvertrouwen auto te leren rijden.