Airsoft: niet te missen fun

Airsoft is een sport die aan het opkomen is in onze contreien en dat kan niet meer dan terecht genoemd worden. Ook wel eens paintball op steroïden genoemd is Airsoft de sport bij uitstek die de echte ervaringen en de feel van een daadwerkelijke veldslag realistisch overbrengt. Maar hoe speel je nu Airsoft?

Het zit hem in het materiaal

Airsoft wordt gespeeld zoals paintball: twee teams staan tegenover elkaar om een missie te volbrengen. Een belangrijk verschil is wel het niveau aan realisme in beide sporten. Waar je bij paintball met een log wapen en verfkogels schiet die soms meters uiteen vliegen wordt Airsoft gespeeld met replica’s van echte wapens en uniformen. De bedoeling is dan ook de hele zaak zo realistisch als maar kan te maken. Als je op zoek bent naar Airsoftbenodigdheden is het zeker aan te raden eens een kijkje te nemen op een website als dumpstorehengelo.nl. Daar vind je ongetwijfeld wel iets naar je smaak terug dat helpt dat realisme te verhogen.

Echte training

Om maar even aan te duiden hoe realistisch de sport eigenlijk is: Special Forces en militairen gebruiken vaak Airsoft als training omdat de replica’s moeilijk van echte te onderscheiden zijn. Waarschijnlijk ook om die reden heeft het lange tijd geduurd tot de sport legaal te beoefenen was in Nederland en ook in veel andere landen. Gelukkige zijn die problemen ondertussen van de baan en is iedereen vrij om naar believen zich onder te delven in de wereld van de Airsoft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>